<

Україна виконає рекомендації для вступу до Євросоюзу до кінця року – Зеленський

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:23 | 26.10.2022 / Новини / /
Перегляди
93
/ Коментарі відсутні

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна виконає сім рекомендацій для вступу до Європейського Союзу до кінця 2022 року.

Як передає УНІАН, про це глава держави сказав на спільному з президентом Федеративної Республіки Німеччина Франком-Вальтером Штайнмаєром брифінгу в Києві.

За словами Зеленського, під час зустрічі з президентом Німеччини 25 жовтня обговорювалися, зокрема, питання європейської і євроатлантичної інтеграції України.

“Вже цьогоріч ми виконаємо усі рекомендації Єврокомісії, що стосуються набуття членства Україною у Європейському Союзі”, – наголосив Зеленський.

Задля вступу до Європейського Союзу наша держава має виконати сім рекомендацій. Вони стосуються, зокрема, пришвидшення відбору суддів Конституційного суду, продовження втілення реформи системи правосуддя, боротьби з корупцією і відмиванням коштів, демонстрації відчутних результатів закону про деолігархізацію, узгодження аудіовізуального законодавства з європейським, схвалення і втілення закону про національні меншини тощо.

“Я вважаю, що ця робота має отримати належну оцінку з боку Європейського Союзу ще до оприлюднення наступного пакету в рамках політики розширення”, – додав президент.

Європейська комісія має представити щорічний звіт стосовно політики розширення у 2023 році. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця