<

Україна встановила трагічний рекорд смертей від ковіду – майже пів тисячі за добу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:30 | 13.10.2021 / Новини / , , /
Перегляди
716
/ 1 коментар

В Україні за минулу добу 12-го жовтня підтвердили 16 309 нових випадків коронавірусу, померла 471 людина, про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Попередній добовий антирекорд смертей від ускладнень коронавірусу зафіксували за добу ще 21-го квітня під час попередньої хвилі пандемії – 470 летальних випадків, повідомляє BBC Україна.

Динаміка летальних випадків прискорюється. Станом на 12-те жовтня в Україні від коронавірусу померло 59 тисяч людей. Наприкінці травня ця цифра становила 50 тисяч.

Загалом в Україні за добу госпіталізували 4 901 людину.

Найбільше нових випадків за добу в Харківській (1526), Одеській (1525), Дніпропетровській (1344), Запорізькій областях (1048), Києві (978).

Одужали 6 462 людей. У МОЗ нагадують, що єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби – це вакцинація.

За прогнозами українських науковців, до кінця жовтня кількість нових випадків захворювання може перевищити 20 тисяч.

Регіонами з найбільшою очікуваною кількістю інфікованих є Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Львівська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська області та Київ.

Станом на середину жовтня найвищі темпи госпіталізації спостерігались у низці регіонів Сходу та Півдня країни, а також на Житомирщині, Сумщині й у Чернівецькій області, яка межує з Румунією, де захворюваність зараз вища, ніж в Україні.

У Чернівецькій області також найбільша (після Луганської області) кількість летальних випадків у розрахунку на 100 тис. населення. Третю позицію посідає Житомирська область.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер