<

Україна відновлює експорт електроенергії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:02 | 8.04.2023 / Новини / /
Перегляди
69
/ 1 коментар

Міністр енергетики України Герман Галущенко підписав указ, який дозволить відновити процес експорту електроенергії в умовах профіциту генеруючої потужності.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на телеграм-канал Міненерго.

За його словами, енергосистема України вже майже два місяці працює без обмежень споживачів, із запасом потужності. Такого результату вдалось досягти завдяки роботі енергетиків та міжнародних партнерів, які допомагали у відновленні системи

“Найскладнішу зиму пройдено. Наступний крок – відкриття експорту електроенергії, що дозволить залучити додатковий фінансовий ресурс для необхідної відбудови знищеної та ремонту пошкодженої енергетичної інфраструктури”, – зазначив Галущенко.

Він нагадав, що європейська мережа операторів системи передачі ENTSO-E дозволяє потужність для експорту 400 МВт. При цьому фактичні обсяги експорту можуть коливатися.

“Забезпечення електроенергією наших споживачів – це безумовний пріоритет. Тому експорт електроенергії буде працювати за умови забезпечення українських споживачів електроенергією та може бути припинений у разі зміни ситуації” – сказав міністр.

Нагадаємо, з червня до 11 жовтня 2022 року Україна експортувала електроенергію до Молдови та країн ЄС. За цей період було реалізовано 2,6 млрд кіловатів/годин. Однак в наслідок російських обстрілів енергомережа України була значно пошкоджена, і це призвело до припинення експорту електроенергії.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок