<

Україна пропонувала три локації для Євробачення-2023: Львів, Закарпаття та Київ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:05 | 18.06.2022 / Новини / , /
Перегляди
176
/ Коментарі відсутні

Європейська мовна спілка у п’ятницю відмовила Україні у проведенні Міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення» у 2023 році після проведення ЄМС аналізу ситуації з безпекою в країні у червні.

Про це йдеться в офіційній заяві «Суспільного».

«17 червня Європейська мовна спілка відмовила Україні у проведенні Євробачення-2023 після аналізу ситуації з безпекою станом на червень 2022 року», – йдеться у заяві, оприлюдненій у п’ятницю.

У ній уточнюється, що 14 червня відбулася офіційна стартова зустріч організаторів від України з Наглядовою радою, партнерами Міжнародного пісенного конкурсу та основною командою ЄМС.

«На ній представники конкурсу та ЄМС розглянули презентацію гарантій та заходів підготовки, зокрема опитувальника з безпеки, потенційних локацій для проведення конкурсу, підготовлених командою «Суспільного» спільно з урядом України», – наголошується у заяві.

Зазначається, що всі заходи, пов’язані з безпекою та охороною, повинні були бути підготовлені та реалізовані у тісній співпраці з національними органами державної влади. Зокрема, «Супільне» провело консультації з Міністерством культури та інформаційної політики України, МВС (Нацполіцією, ДСНС, Нацгвардією) та Міноборони.

«Робоча група «Суспільного» разом із органами державної та місцевої влади запропонувала декілька варіантів проведення події у трьох різних регіонах України: у Львові, Закарпатті (на кордоні із Угорщиною та Словаччиною) та у Києві», – йдеться у заяві.

«Суспільне» додає, що після відмови на проведення «Євробачення» в Україні, ЄМС розпочинає переговори з британським громадським мовником BBC про можливість проведення конкурсу у Великій Британії.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив, що Україна не погоджується з характером ухвалення рішення ЄМС щодо неможливості проведення Міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2023» у країні.

Нагадаємо, 14 травня гурт Kalush Orchestra посів перше місце і приніс третю в історії перемогу України в Євробаченні. 10 червня Кабінет Міністрів створив організаційний комітет з проведення в Україні у 2023 році пісенного конкурсу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер