<

Україна підтримує ініціативу про чотириденне Великоднє перемир’я

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:18 | 21.04.2022 / Новини / , , /
Перегляди
176
/ Коментарі відсутні

Україна підтримує ініціативу генерального секретаря ООН Антоніо Гуттеріша запровадити Великодню чотириденну «гуманітарну паузу» в Україні.

Про це повідомляє МЗС України.

“Вдячні генеральному секретарю ООН Антоніо Гуттерішу за ініціативу запровадити Великодню чотириденну “гуманітарну паузу” в Україні, починаючи з Чистого Четверга 21 квітня.

Цілком поділяємо думку, що гуманітарна пауза є необхідною для безпечної евакуації тисяч цивільних осіб, які бажають покинути небезпечні зони триваючих та можливих бойових дій, насамперед з багатостраждального Маріуполя”, – йдеться у повідомленні.

У МЗС заявили, що високо цінують готовність ООН забезпечити доставку гуманітарної допомоги населенню найбільш постраждалих районів України у разі досягнення “режиму тиші”.

Там додали, що росія повинна припинити напади на цивільні об’єкти України, припинити блокади українських міст, а також забезпечити безпечний і безперешкодний доступ до населення на тимчасово окупованих територіях гуманітарного персоналу та його транспортних засобів і обладнання.

“Україна завжди була і залишається відданою вирішенню конфлікту мирним та дипломатичним шляхом. Ми також підтвердили свою згоду на пропозиції щодо гуманітарного перемир’я, передані заступником генерального секретаря ООН з гуманітарних питань – Кризовим координатором Мартіном Гріффітсом під час його візиту в Україну”, – зазначили в МЗС.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер