<

Україна переможе: позитивні новини 57 дня героїчної боротьби з окупантом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:48 | 21.04.2022 / Новини / /
Перегляди
229
/ 1 коментар

21-го квітня 57-й день, як росія підло напала на Україну. Попри те, що сусідня держава планувала захопити Київ за декілька днів, їхній план провалився. Українці об’єдналися, як ніколи. ЗСУ, тероборона та правоохоронці дають гідну відсіч другій армії світу та роблять надможливе, щоб їхнього сліду не залишилося на українській землі.

БУГ зібрав підбірку позитивних новин, щоб показати, як наші військові, згуртоване населення, волонтери та керівництво держави, кожен на своєму фронті розправляється із «братнім народом», який дурять та кидають в Україну, як гарматне м’ясо.

російська армія втратила 21 тисячу своїх солдатів у війні проти України

Від початку повномасштабної військової агресії проти України російська армія втратила 21 000 солдатів. Про це повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 21.04 орієнтовно склали:

– особового складу – близько 21000 осіб ліквідовано,
– танків ‒ 829 од,
– бойових броньованих машин ‒ 2118 од,
– артилерійських систем – 393 од,
– РСЗВ – 136 од,
– засоби ППО – 67 од,
– літаків – 172 од,
– гелікоптерів – 151 од,
– автомобільної техніки – 1508 од,
– кораблі /катери – 8 од,
– цистерн з ПММ – 76,
– БПЛА оперативно-тактичного рівня – 166.
– Спеціальна техніка – 27.
– Пускові установки ОТРК/ТРК – 4.

Дані уточнюються.

На Запоріжжі нацгвардійці збили російський бойовий гелікоптер

21-го квітня підрозділ ППО Нацгвардії в Запорізькій області з розрахунку ПЗРК знищив ворожий гелікоптер К-52 “Алігатор”. Про це повідомляють на сторінці Нацгвардії.

“Це одна з найновіших одиниць російської бойової авіації, що є на озброєнні у ворога. Гелікоптер оснащений протитанковим ракетним комплексом, гарматною установкою з лазерною системою наведення, авіабомбами та іншою зброєю”, – йдеться в повідомленні.

Українські десантники збили штурмовик Су-25 та безпілотний авіаційний комплекс ворога

Підрозділи Протиповітряної оборони Десантно-штурмових військ збили штурмовик Су-25 та безпілотний авіаційний комплекс “Орлан-10” російських окупантів. Про це повідомляє Командування Десантно-штурмових військ у фейсбуці.

Вказали також, що повітряні об’єкти російських окупантів збили з переносних зенітно-ракетних комплексів “Stinger” та “Starstreak”. Напрямок, де це сталося, не розкривають.

Українські військові з великої відстані зі «Стугни» знищили танк окупанта

Показали ефектне відео, як наші воїни зі «Стугни» знищили танк рашистів. Штурмовики 128-ї бригади з відстані 4,5 кілометра знищили танк окупантів. Відео розмістили на сторінці бригади у фейсбуці.

На відео видно, як ворожий танк виїжджає в лісопосадці, розвертається й починає рух вздовж насаджень, відкриваючи для наших бійців корму з відсіком двигуна. Після пострілу зі «Стугни» ракета стрімко наближається до танка і влучає в нього. Вибух, полум’я, дим – танк знищений.

Загалом за добу військові збили два літаки окупантів та знищили 6 танків

Упродовж доби, 21-го квітня, військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил успішно відбили 10 атак ворога. Завдяки умілим діям та майстерності воїни завдали втрат російським окупантам. Про це повідомляють на сторінці Об’єднаних сил у фейсбуці.

Зокрема українські захисники знищили 6 танків, 4 артилерійські системи, 8 одиниць броньованої, 15 одиниць автомобільної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили 2 літаки (Су-34 та Су-25) і 8 безпілотних літальних апаратів типу «Орлан-10».

Рашисти за один день втратили авіації на понад 100 млн доларів

Рашисти влаштували позаплановий “літакопад” та “гелікоптеропад” – за один день, 21 квітня, російські окупаційні війська втратили три літаки та три гелікоптери загальною вартістю понад 105 млн доларів. про це інформує DEFENSE EXPRESS.

Орієнтовна сума знищеної за 21-ше квітня авіації становить:

  • Су-34 – близько 40 млн доларів,
  • Су-35 – 32 млн доларів,
  • Ка-52 – 16 млн доларів
  • Су- 25 – 11 млн доларів,
  • два Ми-8 – по 3 млн доларів кожен.

Відбувся черговий обмін полоненими

21-го квітня відбувся черговий обмін полоненими між Росією та Україною. Про це повідомила українська віцепрем’єр – міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук.

Україна повертає додому 19 людей, з яких 10 військових (включаючи 2 офіцерів) та 9 цивільних.

“Цього разу серед звільнених є поранені, і це дуже важливо. Адже тепер вони зможуть отримати повноцінне лікування та пройти курс реабілітації”, – написала Верещук.

Мешканець Київщини подарував ЗСУ вкрадену у росіян військову вантажівку

В одному зі звільнених селищ на Київщині ЗСУ отримало подарунок від місцевого жителя. Про це повідомляє Главком.

Так сталося, що загарбники лишили свою техніку без нагляду, тож Віталій Онопрієнко поцупив у росіян їх вантажівку, в якій були боєкомплекти, і заховав її у лісі. Після того, як у село зайшли українські війська, Віталій одразу передав трофей їм.

«А що мені лишалося робити. Сів в «Урал», та й поїхав», − скромно розповів про свою пригоду чоловік.

Байден оголосив новий пакет військової допомоги Україні на $800 млн

Президент США Джо Байден оголосив про виділення нового пакету військової допомоги Україні на $800 мільйонів. Про це він заявив у зверненні 21-го квітня, пише кореспондент Європейської правди.

«Сьогодні я оголошую нові 800 млн доларів допомоги, щоб збільшити спроможність українців боротися на Сході, у регіоні Донбасу. Цей пакет включає важку артилерію, дюжини гаубиць і 144 000 боєприпасів до цих гаубиць», – заявив Байден.

Пакет допомоги також включає більше тактичних дронів.

Іспанія відправить Україні 200 тонн боєприпасів і бронеавтомобілі, важке озброєння поставить і Євросоюз

З Іспанії до Польщі вирушив корабель з новим вантажем озброєння для України. Про це повідомив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес під час візиту до Києва, повідомляє Європейська правда. За його словами – на кораблі вантажівки з військовими матеріалами, а також 20 броньованих транспортних засобів. 

«Іспанський корабель “Ізабель”, що сьогодні відбув із іспанського порту до Польщі. 200 тонн боєприпасів та інших матеріалів», – сказав Санчес. 

Важке озброєння поставить Україні і Євросоюз. Про це розповів Президент Європейської Ради Шарль Мішель. Про це він заявив в інтерв’ю Європейській правді. За його словами, Євросоюз погодився закупити важку зброю для безоплатної передачі Україні.

Це далеко не всі досягнення і перемоги на 55-ий день війни. Дякуємо українським захисникам за такі позитивні новини. Дякуємо їм за щоденний важкий внесок у майбутню перемогу над російським окупантом. Дякуємо за наближення цієї перемоги. Слава Україні! Слава Захисникам!




один коментар
  1. ВИ САМІ ВІРИТЕ ХОЧ В ЦЮ АХІНЕЮ ЯКУ ТУТ СКЛАДАЄТЕ ПРО НАШУ ПЕРЕМОГУ? ЩО ВИ ТАМ КУРИТЕ,РОСІЯНИ ЛУПЛЯТЬ НАС СКРІЗЬ…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця