<

Україна переможе: позитивні новини 54 дня героїчної боротьби з окупантом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:55 | 18.04.2022 / Новини / /
Перегляди
601
/ Коментарі відсутні

18-го квітня 54-й день, як росія підло напала на Україну. Попри те, що сусідня держава планувала захопити Київ за декілька днів, їхній план провалився. Українці об’єдналися, як ніколи. ЗСУ, тероборона та правоохоронці дають гідну відсіч другій армії світу та роблять надможливе, щоб їхнього сліду не залишилося на українській землі.

БУГ зібрав підбірку позитивних новин, щоб показати, як наші військові, згуртоване населення, волонтери та керівництво держави, кожен на своєму фронті розправляється із «братнім народом», який дурять та кидають в Україну, як гарматне м’ясо.

Екіпаж українського танка з ефектною точністю знищив БМП ворога

Рашисти втратили в Україні вже як мінімум 300 своїх БМП. Сили оборони України щодня демонструють свою майстерність у володінні тією чи іншою зброєю – від ПТРК, що збивають новітні ворожі гелікоптери, й до САУ, які з високою точністю розстрілюють ворога.

Цього разу в мережі шириться цікаве відео роботи екіпажу українського танка в умовах щільної міської забудови.

“Зустріч” українського танка з БМП відбулася у зруйнованому місті – ворожа бронемашина, ймовірно, планувала сховатися між тими будинками, які ще не зрівняли із землею. Проте це не врятувало її від пострілу українського танка – снаряд пройшов крізь напівзруйнований будинок і влучив прямісінько в БМП окупантів.

Збройні сили збили безпілотник окупантів на Одещині

На Одещині 18-го квітня Збройні сили збили безпілотник російсько-окупаційних військ. Про це повідомляє повітряне командування “Південь“. Так, військовослужбовці зенітного ракетного підрозділу Повітряних сил ЗСУ збили російський безпілотний літальний апарат оперативно-тактичного рівня. Зазначається, що росіяни шпигували безпілотником.

На Харківщині військові перетворити на попіл” унікальний” Ка-52, вартістю понад 15 млн доларів

У 93-й ОМБр Холодний Яр розповіли про знищення ворожого новітнього гелікоптера Ка-52 на Харківщині. Події розвивалися вночі 15-го квітня: ворожі гелікоптери дуже низько кружляли над позиціями наших військових і буквально не давали їм підняти голову.

Зрештою, було прийнято рішення випустити по ворожій авіації дві зенітні ракети з ПЗРК “Ігла” – одна потрапила у теплову пастку, а от інша влучила прямісінько в новітній гелікоптер рашистів Ка-52. Він впав, ворог хотів ракетами з літаків знищити позиції наших військових, але безрезультатно.

Якщо підсумувати – ПЗРК “Ігла”, розробка якої почалася ще у 1971 році, навіть і не помітила новітній “літаючий танк” Ка-52 рашистів, який, як виявилося раніше, можна збити навіть і з гвинтівки.

“Збили російський гвинтокрил приблизною вартістю 15 млн доларів зброєю за 100 “баксів”, за яку заплатили ще за “Совєтів”, – жартують у бригаді.

Українські десантники знищили колону російських морпіхів під Харковом

Під Харковом холодноярці знищили колону російських морпіхів разом з технікою. Мова йде про 15 машин: серед яких і танки. Бої на півдні Харківської області не вщухають ні на хвилину. Ворог активно використовує авіацію, а відтак – і втрачає гвинтокрили. Про це інформує 93-тя ОМБр Холодний Яр на офіційній сторінці у фейсбуці.

Росіяни на війні втратили 20,6 тисяч вояк та майже 800 танків – Генштаб

Станом на ранок 18-го квітня українська армія знищила 790 танків, 2041 бойових броньовиків та 167 літаків. Про це повідомили на сторінці Генерального штабу ЗСУ в фейсбуці. Крім того, наші захисники розгромили 130 реактивних систем залпового вогню, 1487 автомобілів та 67 засобів протиповітряної оборони рф. Втрати живої сили противника – 20600 бійців.

У війні проти України загинув капітан 3 рангу чорноморського флоту рф

Окупанти повідомляють, що від отриманих в Україні бойових поранень помер олександр чирва – командир великого десантного корабля “Цезар Куніков” 197-ї бригади десантних кораблів чорноморського флоту росії, капітан 3 рангу. Про це повідомляє підконтрольне Кремлю видання “Кримінформ” на сторінці у Telegram.

Пропагандистське видання зазначає, що олександр григорович народився у Севастополі. Закінчив філію ВУНЦ ВМФ Військово-морської академії Військово-морського інституту радіоелектроніки ім. О.С. Попова. У 2015 та 2016 роках брав участь війні на території Сирійської Арабської Республіки.

ЗСУ ліквідували комбрига росармії

Підрозділи ЗСУ ліквідували командира 49-ї зенітної ракетної бригади полковника івана грішина зі смоленська. Про це у фейсбуці  повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

«Зустрічайте „свіженького“ окупанта зі складу збройних сил росії: „командир 49-й зенитной ракетной бригады полковник Гришин Иван из Смоленска“. Заблукав на „навчаннях“, але вже правильно повернувся додому», — йдеться у повідомленні.

США почнуть тренувати українських артилеристів стріляти з американських гаубиць

Військові США розраховують розпочати навчання українських військових поводженню з гаубичною артилерією найближчими днями. Про це заявив у понеділок високопоставлений представник Міністерства оборони США, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на агентство Reuters. Чиновник на умовах анонімності повідомив, що навчання з гаубицями відбуватимуться за межами України.

Сполучені Штати планують навчити українських інструкторів тому, як використати деякі з нових озброєнь, таких як гаубиці та радари, а потім українські інструктори навчатимуть своїх колег в межах України.

В Україні йде боротьба з росією на кількох напрямках. Серед них – цифрова блокада, яка триває. Наразі технологічні компанії запроваджують нові санкції проти рф, яка вороже вторглася на українські території.

Цифрова блокада рф триває: техкомпанії запровадили нові санкції проти росії

Які санкції запровадили компанії проти росії, повідомив міністр цифрової Михайло Федоров:

  • Застосунок “Альфа-банку” видалили з Google Play.
  • ЮMoney видалено з Google Play. Раніше встановлений застосунок працює як завжди, також всі можливості ЮMoney доступні у вебверсії та мобільній версії сайту. Наразі у Мінцифри чекають на видалення додатку з App Store.
  • Paramount припиняє показ телеканалів у росії. До списку цих каналів входить MTV і Nickelodeon.
  • Втім, влада рф й сама допомагає компаніям покидати російський ринок. Загалом, підконтрольні Кремлю Яндекс і VK видалили Instagram і Facebook з пошукової видачі. Як зазначили у Мінцифрі, залізний купол над країною поступово накривається.

У росії залишилося лише 50% від тих батальйонних тактичних груп, які вона мала на початку

Про це в інтерв’ю ТСН.ua сказав бригадний генерал у відставці, старший науковий співробітник Центру Белфер при Гарвардській школі Кеннеді Кевін Раян, відповідаючи на запитання, скільки боєздатності вже втратила російська армія за ці два місяці війни проти України.

“Я можу аналізувати лише ту інформацію, що є у відкритих джерелах. Але дані з відкритих джерел нам кажуть, що з приблизно 160 батальйонних тактичних груп, які росія мала на початку війни, 120-130 вступили у війну, намагалися потрапити до України.

Із цих 120-130, за останніми підрахунками, після того, як підрозділи почали відходити від Києва, росіяни мали приблизно 70-80 батальйонних тактичних груп. Отже, це значні втрати. Тобто у росії залишилося в наявності лише 50% від тих батальйонних тактичних груп, які вона мала на початку”, – сказав він.

За словами Раяна, російська армія зазнала величезних втрат з точки зору своєї бойової сили. Він зазначив, що найголовніше, що у них, здається, немає контрактників чи добровольців та підрозділів, щоб поповнити ці втрати. Отже, годинник цокає проти армії президента путіна. Вони втрачають війська і частини. І схоже, що вони не можуть створити нові війська та підрозділи на заміну.

На Житомирщині вже розміновано 8 населених пунктів

Житомирська область продовжує відновлюватися після наслідків військової агресії російських окупантів. Зокрема, силами українських військових та рятувальників вже повністю розміновано 8 населених пунктів регіону. Про це повідомив заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко у Telegram.

За словами Тимошенка, у населених пунктах Житомирщини продовжується активне відновлення житлових будинків.

“В Овручі та у селищі Городок встановлюють вікна у житлових будинках. Триває відновлення дахів та покрівель в селах Черняхів, Раківщина, Різня, Малинівка та Юрівка”, – розповів Тимошенко.

Це далеко не всі досягнення і перемоги на 50-ий день війни. Дякуємо українським захисникам за такі позитивні новини. Дякуємо їм за щоденний важкий внесок у майбутню перемогу над російським окупантом. Дякуємо за наближення цієї перемоги. Слава Україні! Слава Захисникам!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер