<

Україна отримає від Світового банку 50 мільйонів доларів на ремонт та відновлення доріг

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:19 | 11.02.2023 / Новини / , /
Перегляди
77
/ Коментарі відсутні

Світовий банк оголосив про новий проєкт вартістю 50 млн доларів щодо ремонту та відновлення транспортної мережі України для надання негайної гуманітарної допомоги та відновлення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Світового банку.

Також грант покриє ремонт доріг для збільшення пропускної спроможності імпортних та експортних коридорів.

“Грантове фінансування цього проєкту забезпечується Трастовим фондом допомоги, відновлення, реконструкції та реформ в Україні (URTF), а додаткове фінансування в розмірі до 535 млн доларів має надійти найближчим часом”, – ідеться в повідомленні.

Проєкт “Відновлення основної логістичної інфраструктури та мережевої взаємодії” (RELINC) допоможе відновити основні мости та залізниці для відновлення зв’язку з населенням і поліпшення транспортних зв’язків у західному напрямку для пом’якшення наслідків порушення судноплавства Чорним морем.

Зокрема, проєкт надасть підтримку в придбанні модульних мостів, обладнання та матеріалів для термінового ремонту пошкоджених автодоріг і залізничних ліній. Він також допоможе профінансувати придбання бортових вагонів і додаткового рухомого складу для розширення можливостей залізниці з перевезення вантажів у контейнерах.

Нагадаємо, в ході війни багато промислових підприємств України було пошкоджено або знищено, а ті, що залишилися, мають великі проблеми з оборотними коштами, попитом і логістикою. Це може призвести до повоєнної деіндустріалізації країни, і влада повинна вжити заходів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок