<

Україна дала дозвіл на ексгумацію вбитих УПА поляків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:04 | 12.11.2022 / Новини / , , /
Перегляди
377
/ Коментарі відсутні

Україна в дипломатичній ноті повідомила Польщу про можливість поновлення пошуково-ексгумаційних робіт на території нашої країни за участю польських спеціалістів.

Про це в коментарі PAP повідомив заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач, передає Укрінформ.

“У цей важкий час Україна може розраховувати на всіляку підтримку з боку Польщі – гуманітарну, фінансову та військову. Ми також досягли певного прогресу в непростих історичних питаннях. Українська сторона офіційно повідомила нас нотою, що можливими будуть пошукові роботи в Україні за участю польських фахівців”, – заявив Пшидач.

Заступник міністра зауважив, що це “крок у дуже доброму напрямку”.

“Це показує, що послідовний діалог і плідна співпраця можуть привести до зміни підходів навіть для таких складних рішень. Ми вітаємо цей значний жест, який дасть змогу в майбутньому проводити ексгумації та гідне поховання поляків, які загинули в Україні у XX столітті, зокрема і під час Волинської різанини”, – наголосив польський урядовець.

Він додав, що дозволи стосуватимуться усіх польських організацій, які займаються пошуково-ексгумаційними роботами, українська влада їх видаватиме індивідуально. За словами заступника міністра, такі роботи мають відбуватися за згодою і за участю українських спеціалістів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок