<

Українцям не варто сподіватися на індексацію зарплат до кінця 2015-го року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:49 | 30.07.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Українцям не варто сподіватися на індексацію зарплат до кінця 2015 року, яка б дорівнювала рівню інфляції.

Індексація зарплат та пенсій відбудеться ймовірно у грудні 2015 року, про що заявляли Президент, Прем’єр-міністр та міністр фінансів. Зрештою, індексація передбачена і в держбюджеті на цей рік, – передає Вusinessua.

Девальвація гривні та інфляція разом із зростанням цін, тарифів ЖКГ змусила чиновників та політиків говорити про підвищення зарплат. Можливо це лише через осінні вибори та небажання втрачати рейтинги?

Інфляція в країні сягнула 58%, очікувати на таку ж індексацію не варто, відзначають експерти.

«Недоцільно проводити індексацію, рівнозначну рівнем інфляції. Такі дії призведуть до поглиблення і так хиткого фінансово-економічного положення країни», — заявив директор компанії IBI-Rating Ігор Андрусик.

Повноцінну індексацію можуть провести лише бюджетникам з мінімальною зарплатою 1218 гривень, та пенсіонерам, які отримують 949 гривень. Решта громадян можуть сподіватися лише на індексацію в районі 10-30%, декому взагалі може «недостатися» й цього.

Варто зазначити, щоби провести диференційовану індексацію, потрібні зміни в законодавстві України. Оскільки такого роду індексація не передбачена законом та й більшість показників зав’язані на ганебному прожитковому мінімумі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок