<

Українців попереджають про новий вид кредитного шахрайства

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:39 | 23.02.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Фахівці правової групи LEX попередили українців про нову схему виманювання грошей, побудованої на нібито надання посередницьких послуг при оформленні позики.

Компанія з сумнівного вигляду сайтом пропонує всім бажаючим брокерські послуги з пошуку кредитора. Причому не серед українських банків, а з потенційних іноземних інвесторів і донорів. Клієнтів шукають серед тих, кому банк вже відмовив у наданні позики. Наприклад, через зіпсовану кредитною історії або низьку платоспроможність, пише “НАРОДНА ПРАВДА” з посиланням на psm7.

За свої послуги компанія бере чималу передоплату – 1 800 грн. А потім, коли починається процес “підбирання кредитора”, додатково вимагає від свого клієнта покрити додаткові витрати на різні комісійні, страховку, погасити відсотки наперед.

Це досить пересічна схема викачування грошей. Спілкування йде через листування по електронній пошті. Спочатку надсилають договір з якимось ФОП Ткаченко Людмилою Юріївною, яка повинна підшукати кредитора, інвестора, донора. За це людина робить передоплату 1800 гривень. Після чого “хтось” знаходиться, який представляється вже по ситуації: інвестор з Польщі, донор з Одеси, Вінниці та ін. Швидше за все, це напарник, який може сидіти в одному приміщенні з брокером.

Юристи переконані, що нічого спільного з реальними брокерами сайт cashloan.org.ua, на якому і розгорнула свою діяльність однойменна компанія, не має. Всі ознаки вказують на те, що це ще одна афера, єдиною метою якої є виманювання з людей грошей. В кінці процесу “пошуку інвестора” клієнти не отримають ні бажаного кредиту, ні власних грошей.

Тому українцям краще триматися подалі від сайтів з написаними під копірку позитивними відгуками і фотографіями членів команди, якы дуже нагадують стокові знімки з мережі інтернет.

Тим, хто все ж попався на вудку аферистів, рекомендується звертатися в правоохоронні органи і до правознавців.

Нагадаємо, що українці скаржаться на отримання листів з погрозами від колекторських компаній, пов’язаних з ПАТ “Укртелеком”. Національний оператор зв’язку вимагає від громадян оплатити борги в певні терміни.

До слова, правознавці зазначають, що в країні немає закону, який би регулював взаємовідносини колекторів із чиїмись боржниками.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок