<

Українці заполонили тіньовий бізнес тютюну Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:32 | 21.03.2016 / Новини /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

Усього в 2016 році було затримано 68 українців.

З початку 2016 року в Польщі було затримано 68 громадян України, які працювали на нелегальних тютюнових фабриках. Про це 21 березня повідомило польське видання Rzeczpospolita, – пише Корреспондент.

За даними видання, випадки вербування іноземців в тіньовий тютюновий бізнес ще кілька років тому були рідкістю. Зараз же нелегальне виготовлення сигарет розвивається швидше, ніж наркобізнес, а співробітниками кожної розкритої поліцією фабрики, в більшості своїй, є українці.

З початку 2016 року за таку діяльність були затримані 68 громадян України, тоді як за весь минулий рік таких затриманих було 38.

Наприклад, повідомляється про 44 українців, які становили більшість працівників найбільшої в Європі незаконної тютюнової фабрики під Груйцем, розкритої в 2015 році.

На думку польської поліції, участь українців у польському тіньовому тютюновому бізнесі пояснюється великою кількістю громадян України, які приїжджають до Польщі на заробітки.

Крім того, поліція підозрює, що кваліфікованих працівників можуть поставляти українські виробництва, що перебувають на межі банкрутства.

Найчастіше українці, які працюють на нелегальних тютюнових фабриках, живуть в поганих умовах, їм не гарантована виплата зарплати. Часто псевдороботодавці забирають у них паспорти і телефони в побоюванні перед розкриттям нелегального бізнесу.

Однак, за даними видання Rzeczpospolita, зростає кількість громадян України, які працюють в Польщі легально. У 2015 році в Польщі українським громадянам було видано 50 тисяч дозволів на роботу – в два рази більше, ніж в 2014 році.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер