<

Українці з початку року купили 49 тисяч нових авто

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:14 | 1.09.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Ринок нових легкових автомобілів в Україні, за підсумками січня – серпня, виріс на 29% у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року – до 49,047 тисяч одиниць.

За підсумками січня – липня ринок виріс майже на 32% до семи місяців минулого року, січня – червня – на 35%, повідомляє AUTO-Consulting.

“Ринок зберігає позитивний тренд всі місяці 2017 року, але динаміка зростання почала затухати”, – відзначають експерти компанії.

При цьому вони констатують “загасання” динаміки і за підсумками серпня. За минулий місяць реалізовано 6,4 тис. нових легкових автомобілів, що на 14% більше, ніж рік тому (за підсумками липня приріст продажів до аналогічного місяця 2016 року складав ще 15%, а до червня поточного – падіння на 8%).

Ряд брендів у серпні вже фіксував відтік клієнтів.

Лідером авторинку у серпні знову стала Toyota, яка змогла реалізувати 13,5% всіх нових автомобілів, на другому місці – Renault (11%). А на третю позицію (з п’ятої в липні) вийшов Volkswagen (7,6%).

Стабільно четверте місце займають автомобілі Kia, а Skoda тепер на п’ятому місці (третє в липні).

Ще однією зміною у Топ-10 стала рокіровка Ford і BMW (9 і 10 місце в серпні), які за підсумками серпня фінішували, практично, з однаковим результатом продажів.

Продовжує нарощувати продажі узбецький бренд Ravon. У серпні він вже впритул підібрався до лідируючої групи марок (11 місце і 3,3% ринку), змістивши Suzuki. Стабільним попитом користуються і Mercedes-Benz, що дозволило бренду зберегти положення.

За даними аналітиків групи, в серпні дуже динамічно нарощували продажі і дилери Peugeot і Citroen, але абсолютний рекорд за темпами зростання продемонстрував китайський бренд Geely, який після повернення на український ринок моделі Emgrand 7, знову намагається відвоювати позиції у конкурентів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер