<

Українці з ID-паспортами до Білорусі не потраплять

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:14 | 7.03.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Між Україною і Білоруссю повністю зберігається безвізовий режим поїздок, одак Мінськ поки не розглядає паспорт громадянина України у вигляді ID-карти як дійсний документ для перетину кордону.

Мінськ має намір провести консультації з Києвом з приводу використання в рамках угоди українських ID-карток, – повідомляє агентство “Інтерфакс-Захід”.

“Із урахуванням того, що договір про безвізовий режим поїздок між Білоруссю і Україною не передбачав такого типу документа, як ID-картка, білоруська сторона запропонувала провести спеціальні консультації з цього питання з українськими колегами”, – сказав керівник управління інформації – прес-секретар МЗС  Білорусі Дмитро Мирончик.

Минулого року з посиланням на Державний прикордонний комітет Білорусі повідомлялося, що паспорт громадянина України у вигляді ID-картки поки що не розглядається як дійсний документ для перетину кордону країни.

“Українські громадяни помилково розраховують в’їхати на територію Білорусі з цим новим електронним документам. За чинною двосторонньою угодою між країнами від 2009 року про безвізові поїздки громадян новий український паспорт у вигляді ID-картки не передбачений як документ для пропуску через державний кордон Республіки Білорусь”, – поінформували в прес-службі прикордонного відомства.

“Крім того, українська сторона досі не ініціювала міжмідовські процедури про визнання цих ID-карток як дійсного документа для перетину кордону в рамках безвізових поїздок”, – додали в Держприкордонкомітеті.

До врегулювання цих питань білоруська сторона може пропускати через кордон громадян України лише за дійсними документами: закордонними паспортами (для власників ID-карток) і внутрішніми паспортами старого зразка (у паперовому вигляді), зазначили у відомстві.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця