<

Українці масово пересідають на дизельні автомобілі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:59 | 20.07.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За перші шість місяців цього року на українському ринку було реалізовано близько 14 тис. нових дизельних автомобілів.

Цей показник виріс на 43% в порівнянні з першим півріччям 2016 року, пише AUTO-Consulting

Левова частка дизельних машин припадає на сегмент SUV (кросовери). Сьогодні вона досягла майже 50%.

Головна перевага автомобіля на важкому паливі, навіть незважаючи на те, що солярка коштує дешевше, ніж бензин, це його економічність. Однак дизельні версії коштують дорожче від бензинових.

Сьогодні на українському ринку мінімальна частка дизельних автомобілів у бренду Subaru (5,1% продано автомобілів з дизельними двигунами від загальної кількості продажів), Great Wall (5,6%), Opel (8,8%), Honda (12,1%) і Chevrolet (9,8%).

Однак, серед брендів, які ще в недавньому минулому були представлені тільки з бензиновими моторами, спостерігається явний прогрес в лінійці. Це в першу чергу стосується японських компаній. Зокрема, частка дизелів в лінійці Lexus в Україні вже досягає 15%, Infiniti – 16%, Mazda – 18.6%, Toyota – 26.8%, Nissan – 27.9%.

Чимало і популярних моделей, які офіційно не пропонуються у нас з дизельними моторами. Що не заважає їм входити в топ-20 автопродажів. Це, наприклад, Toyota Corolla, Ford Fiesta, Ravon R2, Suzuki Vitara, Toyota Camry, Mitsubishi Outlander, Volkswagen Polo, Nissan Juke, Skoda Rapid.

Нагадаємо, 11 липня 2017 року, був схвалений і підписаний президентом України законопроект №5624 про відстрочку екологічного стандарту Євро-6 до 2020 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер