<

Український МЗС запропонував об’єднати гумконвої Росії і України на Донбас – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:25 | 10.07.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

РФ запропонували доставляти гумдопомогу на Донбас по залізниці, а в Куп’янську приєднувати її до вагонів з українською.

Влада України запропонувала Росії кардинально змінити схему доставок гуманітарних вантажів на Донбас. Відповідний документ був направлений зовнішньополітичним відомством України в МЗС РФ, пише Коммерсант.

Київ наполягає на тому, щоб замість нинішніх гуманітарних колон вантажі поставлялися виключно залізницею, детальна інформація про їх зміст представлялася українською владою за тиждень до відправки, а в огляді та доставці допомоги брали участь представники Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) або іншої організації.

Російська сторона на пропозиції Києва поки не відреагувала. У самопроголошених ж республіках Донбасу не бачать гострої необхідності в зміні схеми доставок гуманітарної допомоги.

Раніше Київ неодноразово висловлював критику в зв’язку з поставками на Донбас російської допомоги за допомогою гуманітарних колон МНС РФ.

На думку депутата від “Блоку Петра Порошенка” Олександра Черненка, облік вантажів не ведеться, а Україна не має можливості контролювати транспортні потоки в цьому регіоні. Зі слів політика, в Києві переконані: назад російські конвої “часто нелегально вивозять українське держмайно – розкрадені по частинах українські заводи”.

У МЗС України вважають, що російські гуманітарні вантажі на залізниці повинні перетинати кордон в районі Харківської області, перевірка вантажу і приєднання вагонів з українською гуманітарною допомогою повинна відбуватися в Куп’янську.

Зі слів одного з джерел Комерсанта, Москва вважає за доцільне обговорення модальностей доставки допомоги в рамках робочої групи з гуманітарних питань контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок