<

Український футболіст демонстративно відвернувся від російського прапора під час гімну РФ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:37 | 19.08.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Український захисник клубу «Нижній Новгород» Віталій Федорів відзначився скандальною для росіян дією перед стартовим свистком матчу першого дивізіону чемпіонату Росії проти «Сочі». Футболіст демонстративно відвернувся від російського прапора під час виконання гімну і продовжив дивитися у бік трибун.

У Росії подібні дії українця викликали бурхливу реакцію. Користувачі в соцмережах і на футбольних сайтах залишали гнівні коментарі, вимагаючи від гравця залишити країну через «неповагу до їхнього прапору». Епізод не залишив без уваги і одіозний російський коментатор Василь Уткін, відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями.

https://twitter.com/radioutkin/status/1031094054069698562

Примітно, що Федорів демонструє подібний жест не вперше. У матчі першого туру ФНЛ проти «Мордовії», вивівши команду на поле з капітанською пов’язкою, він також не повернувся до прапора Росії. Віталій Федорів є вихованцем київського «Динамо», а в Україні встиг пограти за «Говерлу», «Олімпік» і «Кривбас». У Росії Федорів виступає досить давно. У 2008-2011 роках він грав у місцевій Прем’єр-лізі за «Амкар», а за «Нижній Новгород» виступає з минулого сезону, встигнувши за цей час провести 10 матчів за клуб.




один коментар
  1. ну, тепер йому стануть платити вдвічі більше ! і не клятими рублями, а долярами, чи гривнами ! Герою слава ! Уважно стежимо за подіями !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер