<

Українську “Мрію” можуть запустити в серійне виробництво

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:47 | 28.05.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Вартість такого проекту може сягати 4 млрд доларів.

Держпідприємство Антонов розглядає можливість запуску серійного виробництва літака Ан-225 Мрія, сказав в інтерв’ю ЛІГА.net перший віце-президент компанії Антонов Олександр Коцюба.

Вартість створення другого примірника і запуск серійного виробництва машини оцінюється у 3 – 4 млрд доларів.

“За скромними оцінками, створення і запуск такого літака в серійне виробництво оцінюється у 3-4 млрд доларів. Левову частку витрат займає підготовка виробництва, виготовлення оснащення, закупівля обладнання, сертифікація і випуск конструкторської документації”, – повідомив Коцюба.

За його словами, певний інтерес до співпраці для виробництва літака є у китайських інвесторів.
“Є певний інтерес з боку Китаю. Для них така сума цілком підйомна. Але поки це на рівні обговорення. Мрія цікава не тільки як унікальний комерційний перевізник. Такий літак прикрасить собою імідж будь-якої країни. Але для однієї компанії такі суми непомірно великі. Ми бачимо це як певний міждержавний проект”, – пояснив віце-президент компанії.

Що стосується другого екземпляра літака, то, за словами Коцюби, “технічно це можливо. У нас є все для складання планера – фюзеляж, крило, хвостове оперення. Але для побудови другого Ан-225 будуть потрібні значні кошти. Зовнішній вигляд літака практично не зміниться, але з точки зору техніки та інженерії це буде зовсім інший літак – з новітнім обладнанням і двигунами”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота