<

Українські водії отримають “електронні чіпи”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:07 | 9.07.2017 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Вже цьогоріч в Україні планують запровадити водійські права з інтегрованими мікрочіпами.

Про це повідомив начальник головного сервісного центру МВС Владислав Криклій під час прес-конференції, пише Автомотоклуб.

«Ми плануємо технології чіпування водійських посвідчень. Власне в МВС наші підрозділи, сервісні центри забезпечені вже для цього всім необхідним обладнанням і планує запропонувати теж на розгляд Верховної Ради варіант, який би розглядав можливість використання цього чіпа », – сказав чиновник і зауважив, що в подальшому використання чіпів дозволить убезпечити потенційних водіїв від підробок і поліпшити обмін інформацією.

Є й у цій технології інші плюси. Так, в країнах Європи водійські права служать одночасно і посвідченням особи. У той же час установка чіпа не буде обов’язковою. Як зауважила виконавчий директор Українського центру європейської політики Любов Акуленко, «в рамках угоди у нас немає зобов’язання імплементувати статтю, що стосується чіпа», на відміну від норми про введення нових норм про термін дії водійського посвідчення. За законодавством Євросоюзу, вони повинні закінчуватися через десять або п’ятнадцять років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер