<

Українські студенти в Тель-Авіві нагодували перехожих супом з шишок, кори та коренів. Щоб розповісти про Голодомор

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:30 | 28.11.2017 / Новини / /
Перегляди
24
/ Коментарі відсутні

Студенти Української Академії Лідерства відкрили в Тель-Авіві, на один день ресторан, в якому було тільки одне блюдо – суп з шишок, кори та коренів. Так вони розповіли жителям і гостям столиці Ізраїлю про Голодомор в Україні.

Про це пише сайт нв.юа

Акція пройшла у неділю, 26 листопада, на ринку Яффа. Активісти дали ресторану символічну назву Uncounted Since 1932 (укр. Незліченні з 1932 року) – відсилання до кількості жертв геноциду жителів України радянською владою в 1932-1933 роках.

Студенти привезли з собою кору, листя, шишки та коріння, з яких зварили суп. Саме таку їжу доводилося їсти українцям за часів Голодомору.

“Ми хотіли розповісти Ізраїлю про Голодомор, який був геноцидом українського народу,” – каже Роман Тичковський, керівник Української Академії Лідерства: “Ізраїльтянам близька ця тема, адже вони пережили Голокост і свого часу зробили все, щоб донести свою трагедію до всього світу”.

До акції приєдналися кілька сотень перехожих ізраїльтян, громадян Німеччини, Італії, Австрії, Перу, Великобританії, Швейцарії, Бразилії, Чехії та США.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер