<

Українські шахтарі готові страйкувати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:42 | 18.12.2014 / Новини / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

 19 грудня за адресою: вул. Б.Хмельницького, 4 (зал засідань, 2-й поверх) відбудеться рада голів Незалежної профспілки гірників України, де будуть розглянуті питання: про невдалу структурну реформу у галузі, наміри уряду закрити шахти та вжиття заходів для погашення заборгованості із заробітної плати. – повідомляє сайт Конфедерація вільних профспілок України

У результаті розбалансування платежів енергоринок заборгував 3 млрд грн. Через це теплоенергетики не можуть розрахуватися із шахтарями за відвантажене ними на ТЕС і ТЕЦ вугілля. А гірники у свою чергу заборгували енергетикам за спожиту електроенергію і обленерго почали відключати її вугільним підприємствам.

Так, зранку 16 грудня без електроживлення залишилися шахти ДП «Селідіввугілля», які ще кілька днів тому зупинялися через відсутність залізничних вагонів і неможливість відвантажити добуте вугілля на теплоелектростанції.

Крім того на більшості державних шахт гірники не отримали заробітної плати ще за жовтень та не мають коштів на забезпечення технологічних процесів.

Не краща ситуація й на підприємствах з видобутку торфу та ДП «Цирконій».

Тому на 11-ту годину на засідання ради голів НПГУ запрошені: міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир ДЕМЧИШИН, його перший заступник Юрій ЗЮКОВ, інші представники Міненерговуглепрому, а також генеральні директори компанії «Метінвест» Юрій РИЖЕНКОВ та ДТЕК Максим ТИМЧЕНКО.

Якщо міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин не запропонує конкретних заходів врегулювання кризи в енергетиці, неважко зрозуміти, що у ситуації, яка склалася, страйк шахтарів стане неминучим уже до кінця нинішнього року.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер