<

Україні не треба чекати подарунків від США, – політолог

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:44 | 16.04.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Україні не варто чекати подарунків від Дональда Трампа. Деякі українські політики думають, що ось-ось і США нам дадуть летальну зброю. Це ілюзія. Трамп до зовнішньополітичних тем, крім Росії, Сирії і КНДР, ставиться дуже стримано. Він буде більше зосереджений на внутрішніх проблемах.

Таку думку сайту “24” висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко.

За його словами, якщо тільки на наший території не буде якогось великого військового конфлікту, то адміністрацію Трампа Україна буде хвилювати не дуже сильно.

“В Україні не треба занадто емоційно реагувати на будь-який “чих” Білого дому або Кремля і очікувати, що ось-ось США зігнутьв баранячий ріг Росію. Або почнеться пряме протистояння. Фраза Держсекретаря США Рекса Тіллерсона про те, чому американських платників податків повинна хвилювати Україна, дуже показова”, – зауважує Фесенко.

Як вважає політолог, американці не повернуться до системної холодної війни з Росією. Хоча в Трампа немає послідовної зовнішньої політики, але є бажання домовитися з Путіним, і він робитиме такі спроби.

Але американський президент обмежений у своїх діях, оскільки потрапив в “російську пастку” і його звинувачують у зв’язках з Москвою. Трампу не можна показувати поступки росіянам. Тоді підозри на адресу команди Трампа різко зростуть. Для України позитив у тому, що “російська пастка” Трампа не дозволить американському президентові піти на велику системну угоду з Москвою. Але на системний конфлікт і глобальне протистояння з РФ він теж не піде, – переконаний політолог.

Володимир Фесенко також звернув увагу на те, що в результаті візиту Тіллерсона до Москви нічого проривного не відбулося. Але важливий сам факт візиту для обох сторін, від якого США і Росія могли відмовитися. Також все-таки відбулася зустріч Путіна і Тіллерсона, від якої начебто обидві сторони спочатку відмовлялися. Це, наголошує політолог, означає, що Вашингтон і Росія не хочуть нагнітання конфронтації.

Нагадаємо, 12 квітня в Москві відбулась зустріч Державного секретаря США Рекса Тіллерсона та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Як зазначив Тіллерсон на підсумковій прес-конференції, доки Росія не виконає сповна Мінські домовленості, війна на сході України залишатиметься серйозною перешкодою для покращення відносин між Росією і США.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця