<

Українець розповів про перші хвилини після вибухів в аеропорту Стамбула

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:49 | 29.06.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Очевидець подій під час теракту в аеропорту Ататюрка у Стамбулі українець Андрій Ростока розповів про перші хвилини після стрілянини та вибухів, що спричинили паніку серед пасажирів.

Свої враження він описав після того, як йому через кілька годин вдалось вибратись з аеропорту, – пише Громадське.

«Перегортаючи журнали в черговому книжковому магазині почув характерний звук стрілянини. Буквально 2-3 секунди німої тиші, і ось уже хвиля людей, супроводжувана панічним криком, проноситься вздовж прилавків основного холу, кидаючи валізи і зносячи все на своєму шляху», – пише Ростока.

За його словами, йому разом з двома китайцями вдалось сховатись у приміщенні складу, де зберігались пасажирські валізи. Тут вже знаходились кілька продавців.

«Видихнувши глибше і оцінивши ситуацію, скомандував всім лягти на підлогу і затамувати подих. Прогримів перший вибух. Крики в залі ставали просто нестерпними», – згадує українець.

Після другого вибуху вони всією групою перемістилися зі складу в бік основного скупчення людей.

«Я з підозрою вдивлявся в кожну людину навколо мене, приміряючи на них маску терориста, і часто ловив у відповідь такий же погляд. Море сліз, глибокої істерики і повної розгубленості в обличчях кожного другого. Нас переміщували по аеропорту протягом кількох годин, з різних сторін лунали постріли, і люди просто божеволіли», – написав Ростока.

За його словами, згодом він спробував пробратися до зовнішніх вікон і побачив велику кількість спецтехніки, поліції і швидких біля центрального входу аеропорту.

Фото facebook/andriy.rostoka

«Всі вікна в кульових отворах і шрапнелі, що розлетілися навколо від потужного вибуху. Вирвана конструкція стелі, вікна дрібної крихтою по всьому поверху, і абсолютно вся підлога в краплях запеченої крові», – написав він.

Ростока пише, що через дві-три години було оголошено евакуацію, всіх направили до виходу старого терміналу аеропорту у Стамбулі.

28 червня в міжнародному аеропорту Стамбула імені Ататюрка було здійснено кілька атак, які влаштували терористи-смертники. За офіційоною інформацією нападників було троє. Вони силою намагалися пройти до зали міжнародного аеропорту. У сутичці з офіцерами безпеки сталась стрілянина, після чого стались три вибухи.

За останньою інформацію внаслідок теракту загинуло 36 осіб, 147 дістали поранення. Зауважується, що більшість загиблих є громадянами Туреччини, але іноземці серед них також є. Серед загиблих є поліцейські.

Відповідальність за напад поки не взяла на себе жодна організація. Турецька поліція підозрює, що до вибухів причетна «Ісламська держава».

Також повідомляється, що внаслідок теракту в аеропорту Стамбула загинула українка і поранено одного громадянина України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця