<

Україна залишається найкорумпованішою країною в Європі, – Сергій Гула

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:48 | 23.02.2016 / Новини /
Перегляди
4
/ коментарі 2

Незважаючи на певний прогрес у питанні боротьби з корупцією, Україна залишається найкорумпованішою країною в Європі.

Про це в ефірі “5 каналу” заявив експерт громадської організації “Центр протидії корупції” Сергій Гула, – повідомляє УНІАН.

“За останніми даними, якщо я не помиляюсь, 134 місце. Ми маємо певний прогрес. Якщо попереднього року ми були на 142 місці, то зараз у нас 134 місце. Можемо говорити про прогрес. Хоча інші політики говорять про те, що кількість країн, які брали участь у дослідженні, зменшилася, тому насправді, якщо глобально подивитися, Україна мала лише один прогрес, один бал і тому ми знов залишаємося найбільш корумпованою країною”, – заявив експерт.

За словами Гули, найприкріше є те, що Росія, Молдова та Білорусь опинилися вище у рейтингу, ніж Україна.

“І що найприкріше, наприклад, такі країни, як Росія, Молдова, Білорусь – вони вище в рейтингу, ніж стоїть Україна. І в принципі цей рейтинг серйозної потужної організації “Transparency International” дійсно як один із чинників оцінки діяльності цієї влади щодо реального подолання корупції”, – наголосив Гула.

Нагадаємо, Україна опинилася на 130 місці у рейтингу сприйняття корупції. На сьогодні індекс CPI країни складає 27 балів зі 100 можливих, що лише на 1 бал більше, ніж минулого року. Минулого року країна була на 142-му місці зі 175 позицій.

Здійснити незначне зростання індексу Україні вдалося завдяки збільшенню суспільного осуду корупціонерів, створенню антикорупційних органів та появі руху викривачів корупції.




коментарів: 2
  1. Пора виходити на майдан і неслухати наші брехливі телеканали які неповажають народ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця