<

Україна вводить нові правила в’їзду для росіян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:35 | 10.07.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Рада національної безпеки й оборони України ухвалила рішення ввести новий порядок перетину кордону України з біометричним паспортам з 1 січня 2018 року.

Про це повідомив журналістам секретар РНБО Олександр Турчинов за результатами засідання в понеділок, 10 липня.

“Зрозуміло, що в першу чергу це стосуватиметься російських громадян. Громадянин РФ, який хоче відвідати Україну, завчасно повинен буде зареєструватися і надати українському МЗС необхідні дані. Крім цього вводиться вимога обов’язкової реєстрації громадян РФ, які перебувають на території України, на місці їхнього тимчасового перебування, а також їм необхідно буде надавати інформацію про пересування по території України”, – сказав Турчинов.
Він наголосив, що такі рішення були прийняті з міркувань безпеки.
“Ця система пов’язана з посиленням безпеки. Після терактів, агресії в рамках гібридної війни, яку веде проти нас РФ. Це необхідно для того, щоб диверсанти, терористи, шпигуни не могли перетинати наш кордон з підставними документами”, – сказав секретар РНБО.
За словами Турчинова, на технічне забезпечення цього процесу Держприкордонслужбі пропонується виділити 300 мільйонів гривень і ще стільки ж буде виділено на облаштування кордону.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок