<

Україна відзначає День Збройних сил

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:26 | 6.12.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

День ЗСУ святкують всі види військ – сухопутні, повітряні та військово-морські.

Сьогодні, 6 грудня, Україна відзначає День Збройних сил, – пише Корреспондент.

День Збройних сил України – національне свято, професійне свято всіх військовослужбовців ЗСУ. Святкується щороку 6 грудня. В українському офіційному календарі з’явилося в 1993 році.

Порошенко повідомив про мільярдні військові контракти

Свято своєю постановою заснувала Верховна Рада України. Дата вибрана не випадково і приурочена до дня прийняття Закону Про Збройні сили України 6 грудня 1991 року.

Збройні сили України складаються з сухопутних військ, повітряних і військово-морських сил. Крім основних видів військ, до складу ЗСУ входять внутрішні війська, Державна прикордонна служба та оперативно-рятувальна служба цивільного захисту Держслужби з НС.

Цього року в країні відзначається ще одне свято військових – День захисника України 14 жовтня. День радянських військ, який святкувався 23 лютого в країні, скасовано з 2014 року.

Прем’єр Арсеній Яценюк на своїй сторінці у Facebook привітав Збройні сили України і зазначив, що солдати і матроси, прапорщики і мічмани, офіцери і генерали – це найбільша цінність української армії.

“Ваша стійкість і героїзм, професіоналізм і відданість Вітчизні – надійна запорука миру на нашій землі, суверенітету України, її просування до європейської сім’ї народів. Вітаю всіх, хто захищає Україну! Витримки вам, дорогі воїни, міцності, удачі і впевненості у власних силах. Хай завжди і скрізь береже вас Господь”, – сказано у привітанні.

До Дня Збройних сил України студія AZMT Production опублікувала в Youtube відеоролик “Армія України. Загартовані в пеклі”, який набирає популярності в мережі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер