<

Україна – у п’ятірці країн, які найбільше витрачають на продукти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:14 | 27.05.2018 / Новини /
Перегляди
3
/ 1 коментар

За даними Міністерства сільського господарства США, Україна входить до ТОП-10 країн, громадяни яких найбільше витрачають на продукти.

Якщо скласти витрати на харчування, сигарети та алкоголь, то наша країна входить до ТОП-5 держав світу з найвищими витратами. Про це у мережі Facebook написав генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, КОРДОН– пише .

Українці, за даними США, витратили в 2016 році 38 % від усіх доходів на продукти та 8,1 % на алкоголь та сигарети. Тобто загальні витрати на ці дві групи склали 46,1 %.

Країною, де громадяни мають найменші витрати на продукти та шкідливі звички, є Сполучені Штати. Американці позаминулого року витратили лише 6,3 % своїх доходів на харчування та 2 % на алкоголь та сигарети, що становить загалом 8,3 %.

У Європі найменші витрати в британців – лише 8,1 % на продукти та 3,8 % на віскі та сигари.

Останнє місце – в Нігерії, громадяни якої на все це витрачають майже 60 %.

Наші сусіди поляки витрачають на харчування 16,5 % та 6,2 % пропивають.

Китайці проїдають 22,5 % та ще 2,3 % платять за згубні звички.

У Єгипті, до якого багато українців їздять відпочивати, 36,7 % доходів витрачається на їжу та 4,5 % на тютюн.

“Більше українців люблять їсти та пити лише нігерійці, кенійці та камерунці. Але лише за рахунок харчування, оскільки витрати на міцні напої та куріння в них у рази менше”, – зазначив Олексій Дорошенко.

За сукупними витратами сімей на погані звички українці також належать до п’ятірки країн світу з найбільшими витратами. Попереду лише Естонія, Білорусь, Угорщина та Чехія.

Дослідження за 2016 рік було опубліковано лише наприкінці 2017 року, тому є найсвіжішим. Вивчення витрат відбувається в 92 країнах світу.

У витратах громадян на головні потреби не відбувається щорічно суттєвих змін. Так, за п’ять років досліджень американці зменшили свої витрати на обидві статі на 0,5 %, німці навпаки – збільшили їх на 0,5 %, а українці збільшили на 1,1 %. Тобто, за даними аграрного відомства США, у 2012 році громадяни нашої країни витрачали сукупно 45 % на задоволення потреб у їжі та алкоголі.

“Оскільки такі тенденції є сталими, то це означає, що в найближчі роки витрати українців, порівняно з нашими доходами, не зменшаться. Навіть у разі покращення нашого фінансового становища. Оскільки ми просто будемо купувати більше та якісніше. Ну а за це слід випити) Що знов призведе до збільшення витрат”, – резюмував експерт.




один коментар
  1. Кілограм свинини у США коштує 5-6доларів-це приблизно одна четверта годинної ставки.Курка-гріль теж 5-6д! На півлітра Апсолюта треба працювати ЦІЛУ годину.На пляшку нормального віскі АЖ півтори години.Мальборо-півгодини праці. А скільки потрібно працювати українцеві на 1кг мяса,курку-гріль,пляшку горілки чи віскі і пачку мальборо? Це робоча ставка-20-30доларів на годину.Провірено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок