<

Україна стала членом Радбезу ООН

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:27 | 16.10.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На Генасамблеї ООН обрали нових членів Ради Безпеки ООН.

Україна, Єгипет, Сенегал, Уругвай і Японія стали непостійними членами Радбезу ООН на 2016-2017 роки, повідомляє Корреспондент з посиланням на ТАСС.

Під час голосування, що проходило в Генеральній Асамблеї, всі вони заручилися підтримкою необхідних 2/3 делегацій зі 193 країн, присутніх у залі.

Єгипет набрав 179 голосів, Сенегал – 187, Уругвай – 185, Японія – 184. Україна отримала найменше голосів – 177 – серед усіх п’яти країн, які в четвер були обрані непостійними членами РБ.

Першого січня п’ять країн змінять в РБ ООН Чад, Нігерію, Литву, Чилі і Йорданію, чий дворічний термін добіжить кінця, і приєднаються до Анголи, Венесуели, Іспанії, Малайзії і Нової Зеландії, повноваження яких закінчуються наприкінці 2016 року.

Рада Безпеки є основним органом ООН, на який Статут організації покладає відповідальність за дотримання миру і міжнародної безпеки. РБ складається з 15 членів. П’ять країн представлені в ній на постійній основі (Росія, Китай, Сполучене Королівство, США і Франція), а інші десять щороку оновлюються наполовину.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця