<

Україна спростить надання громадянства переслідуваним у Росії – Порошенко

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:56 | 13.04.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Президент України Петро Порошенко анонсував законодавчу ініціативу, яка має спростити надання українського громадянства переслідуваним у Росії активістам.

Про це він заявив 12 квітня після відвідання храмів християн східного обряду з нагоди Великодня, – пише Радіо Свобода.

«Нинішні процедури надання громадянства не дозволяють мені цього робити, але я внесу зміни до закону, щоб ми мали можливість надавати політичний притулок тим, хто реально зазнає політичного переслідування за захист української позиції. Я спрощу це», – пообіцяв президент Порошенко.

За його словами, нині закон встановллює в таких випадках «серйозні обмеження» і потребу довести, «що саме цей громадянин становить особливий і важливий публічний інтерес для України».

Процес надання громадянства України росіянам, яким на батьківщині загрожує переслідування за проукраїнську позицію, нині дуже ускладнений. Майже рік знадобився для отримання громадянства України 27-річному Іллі Богданову, який бере участь в антитерористичній операції на сході країни.

Близько чотирьохсот громадян Росії просять притулку в Україні,зазначають у Державному комітеті з питань міграції. Але самі росіяни, які переїхали в Україну, вважають, що кількість їхніх співгромадян у країні налічує кілька тисяч осіб. Перша хвиля переселення російських інтелектуалів в Україну розпочалася після Помаранчевої революції, наступна хлинула в Україну після Революції гідності та початку російської агресії в Криму й на Донбасі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер