<

Україна проситиме ЄС збільшити квоти на товари

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:04 | 10.05.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Як повідомляє Міністерство аграрної політики і продовольства, 11 травня Радою ЄС буде розглянуте питання про збільшення квот на експорт деяких видів товарів для України.

Це питання включене до порядку денного засідання Ради ЄС із закордонних справ у розділі “Торгівля”, – пише Корреспондент.

“Нагадаємо, на початку травня Комітет Європейського парламенту з питань міжнародної торгівлі проголосував за розширення безмитних квот для України. У той же час, Комітет Європарламенту підтримав розширення торговельних преференцій для окремих категорій аграрної продукції – оброблених томатів та пшениці. У цьому напрямку Україна продовжує роботу зі збільшення квот за цими позиціями і сподівається на позитивне рішення Європарламенту”, – йдеться в повідомленні міністерства.

Українські виробники вже повністю обрали квоти на постачання до країн ЄС меду, цукру, круп та борошна, оброблених томатів, виноградного і яблучного соку, кукурудзи, м’яса птиці і вершкового масла.

Згідно з угодою між Україною і ЄС про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі, що набула чинності з 1 січня 2016 року, введені квоти на постачання до ЄС 36 груп товарів. Все, що понад встановлений ліміт, обкладається митом.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця