<

Україна подає на Росію позов до ЄСПЛ через вирок Сенцову

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:51 | 26.08.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Україна подає вже четвертий позов на Росію до Євросуду з прав людини.

Україна подає на Росію черговий, вже четвертий, позов до Європейського суду з прав людини через незаконне засудження Сенцова та інших українців. Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду за участю голів ОДА, повідомляє Укрінформ.

“Не можу не прореагувати на вчорашнє антилюдське рішення так званого російського показового суду (щодо Сенцова – ред.). Це політична розправа над українцями. Ця розправа не залишиться поза увагою не тільки міжнародного співтовариства, але така політична розправа має відповідні наслідки з боку української сторони. Уряд прийняв рішення щодо подачі сьогодні четвертого позову в Європейський суд з прав людини проти Російської Федерації”, – сказав він.

За словами Яценюка, частиною цього позову є, зокрема, порушення права на правосуддя, а саме порушення прав Сенцова та інших українців, які були незаконно засуджені російським судом.

“Україна вимагає невідкладно прийняти цей позов і притягти РФ до відповідальності в результаті порушення норм міжнародного права”, – зазначив він.

Позов буде направлений після сьогоднішнього засідання уряду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця