<

Україна піднялася в рейтингу простоти сплати податків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:15 | 21.11.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Україна піднялася з 84-го на 43-е місце в рейтингу простоти сплати податків. Про це йдеться в повідомленні аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers (PwС) за результатами глобального дослідження групою Світового банку і PwС системи оподаткування в 190 країнах.

Як зазначається, при цьому Молдова посіла 32-е місце в рейтингу, Румунія – 42-е місце, Словаччина – 49-е місце, Польща – 51-е місце, Росія – 52-е місце, Болгарія – 90-е місце, а Білорусь – 38-е місце, передають Українські новини.

PwС проводила дослідження серед компаній, у яких 100% українські акціонери, як мінімум 31 млн грн річний дохід, щонайменше 60 співробітників і при цьому вони не займаються експортом товарів і послуг.

Середня ефективна ставка податків від прибутку до оподаткування податком становить 37,8%, тоді як у ЄС вона становить 39,6%, а в середньому по світу – 40,5%.

Кількість податкових платежів в Україні становить 5, у ЄС – 12, у Східній Європі і Центральній Азії – 16,2, у світі – 24.

Час на підготовку для відшкодування ПДВ (не експорт, у годинах) в Україні становить 16 год., у ЄС – 7,1 год., по Східній Європі і Центральній Азії – 16,8 год., у світі – 18,4 год.

Експерти з PwС зазначають, що в майбутньому на позицію України в цьому рейтингу може мати позитивний вплив: скорочення часу на облік податку на прибуток за рахунок дедалі більшого звикання компаній до правил обліку, а також скорочення термінів отримання бюджетного відшкодування ПДВ у зв’язку з усе більшою автоматизацією цього процесу.

При цьому негативно на позиціях України може позначитися збільшення ефективної ставки ЄСВ у зв’язку зі збільшенням мінімальної зарплати до 3,2 тис. грн і, як наслідок, до зростання мінімальної бази оподаткування.

Дослідження “Оподаткування-2018” є однією зі складових дослідження Світового банку “Ведення бізнесу – 2018” (Doing Business 2018).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер