<

Україна передала Нідерландам украдені картини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:25 | 16.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Силовики розкрили 10-річну крадіжку голландського живопису.

Україна передала Нідерландам картини, знайдені після крадіжки в 2005 році. Захід пройшов в голландському посольстві, передає 112 Україна.

“Я хотів би привітати в першу чергу СБУ, яка після 10-річної крадіжки змогла протягом 10 місяців свого розслідування повернути на батьківщину цю красу … Нам приємно брати участь в поверненні цих картин. Я хотів би привітати директора галереї, який зможе дарувати красу відвідувачам світу”, – заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

У 2005 році з музею в місті Горн (Нідерланди) в 2005 році було викрадено двадцять чотири картини і 70 срібних старожитностей вартістю майже 10 мільйонів євро.

У липні 2015 року представник Музею Західної Фрісландії (Нідерланди) Артур Бранд заявив, що колекція з 24 викрадених у 2005 році картин знаходиться у батальйону ОУН, який намагався виторгувати за ці полотна 50 мільйонів євро. Як стверджував представник музею, батальйон має зв’язку “на вищому політичному рівні”.

Ця інформація з’явилася напередодні референдуму в Нідарландах щодо України. Ця новина викликала бурхливу реакцію в західних ЗМІ.

У батальйоні звинувачення відкинули, заявивши, що навіть не бачили картини.

У квітні 2016 року голова СБУ Василь Грицак повідомив, що п’ять з викрадених картин були виявлені в Україні. Спецоперація з їх повернення тривала чотири місяці. Грицак повідомляв, що частина вкрадених в голландському музеї картин знаходяться на території непідконтрольного Донбасу, а частина може перебувати на території Російської Федерації.

За даними глави МЗС України Павла Клімкіна, вкрадені з голландського музею картини знаходилися у криміналітету, але не уточнював, у кого саме.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер