<

«Україна отримає автокефалію, бо це її право», – Вселенський патріарх Варфоломій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:24 | 23.09.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

23 вересня, під час Божественної літургії у церкві св.Фоки в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що надіслав повідомлення усім сторонам з інформацією про те, що Україна таки отримає автокефалію, оскільки  це її право.

Про це повідомив заступник глави АПУ Ростислав Павленко  у Facebook, цитуючи видання fanarion.blogspot.com, – пише ua.tv.

Зокрема, Патріарх наголосив: “Церква Чехії та Словаччини є наймолодшою з-поміж решти Автокефальних Церков, яку Вселенський Патріархат проголосив у 1998 році. Тепер настала черга України, яка, сподіваюся, отримає статус Автокефалії найближчим часом, незважаючи на існуючі перепони, і це станеться, оскільки вона має на це право”.

За його словами, право надати церків статус автокефалії належить винятково Вселенській Патріархії, як це було з усіма новими православними церквами.

“Нас не лякають погрози. Як я нещодавно зазначив, Вселенський Патріархат, ані погрожує, ані перебуває під загрозою. Однак, виконуючи святі канони,  [Вселенський Патріархат] послідовно продовжує таке надання [Автокефалії] зі свого боку, а також дотримується поважних привілеїв, які йому були надані Вселенськими Соборами, – наголосив він. – Ми шануємо та дотримуємося цих канонів, а також будемо їх втілювати, як у випадку України, так і в будь-якому іншому”.

Як повідомлялося раніше, Московський патріархат скоротиться наполовину. Про це Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет розповів у інтерв’ю “Голосу Америки”




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця