<

Україна не повинна «прогинатися» під тиском з боку Польщі, Угорщини та Румунії, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:24 | 8.11.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Україна не повинна «прогинатися» під тиском з боку Польщі, Угорщини та Румунії. Окремі політики цих країн намагаються вирішувати внутрішньополітичні проблеми за наш рахунок. Про це заявив народний депутат, заступник голови комітету в закордонних справах Верховної Ради Ігор Гузь під час брифінгу.

«Після прийняття закону про освіту, за кордоном України почалася істерія з боку окремих угорських та румунських політиків, які в один голос почали говорити про «приниження національних меншин», та «тиск» за мовною ознакою. Зараз маємо дещо іншу ситуацію, яка підсилює цю хвилю – останні кілька днів міністр закордонних справ Польщі розпочав «істерику» через те, що українці «не так» розуміють свою історію. За рахунок цього нас шантажують підтримкою чи непідтримкою під час євроінтеграційних процесів. Більше того, окремим українським політикам та посадовцям мають намір заборонити в’їзд в Польщу», – зазначив депутат.

Ігор Гузь звернувся до посольств Республіки Польща, Угорщини та Румунії із вимогою припинити шантаж нашої країни і закликав Президента та МЗС України стати на захист національних інтересів.

«Україна бореться із російською агресією і замість того, щоб принципово підтримувати, шукають абсолютно надумані проблеми, які націлені на виборця в цих країнах. Розігрується антиукраїнська істерія. Немає і не буде в нашій країні жодного переслідування за мовною ознакою національних меншин! А політиків-критиканів сусідніх країн прошу не збирати «політичних бонусів» серед виборців національних меншин на території нашої держави», –  наголосив заступник голови комітету в закордонних справах Верховної Ради.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер