<

Україна і Польща повинні спільно проводити ексгумацію – Клімкін

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:06 | 24.06.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Україна і Польща повинні разом працювати над питанням ексгумації своїх громадян, які загинули під час Другої світової війни і в повоєнні роки.

Про це заявив Міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє Укрінформ.

“Моя позиція проста. Ми повинні працювати над питаннями ексгумації разом, щоб довіряти один одному. Ми переконали польську сторону, що повинні почати це у Грушовічах. Це було важливо для нас, оскільки пам’ятник був зруйнований. І коли камені із цього пам’ятника були потім втоптані в дорогу місцевою владою, це для нас не просто політично було неприйнятно, це було емоційно неприйнятно”, – сказав глава МЗС на Форумі місцевого розвитку в Трускавці, відповідаючи на питання про результати польсько-українських розкопок, що тривали у Грушовічах на місці зруйнованого в Польщі пам’ятника воїнам УПА.
За словами Клімкіна, “польська сторона повинна була зробити цей крок, і вона його зробила, і тепер результати цієї ексгумації повинні бути оцінені саме разом”.
Міністр підкреслив, що якщо розкопки почнуться в Україні, то вони повинні проводитися Україною і Польщею разом. І завжди повинна бути загальна оцінка, щоб потім ніхто нікого не звинувачував.
Він зазначив, що готовий поїхати на будь-яке місце загибелі поляків і вшанувати їх пам’ять, але такі самі дії очікує і від польської сторони.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок