<

Україна хоче переконати в необхідності відправити миротворців на Донбас

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:33 | 8.01.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Мета поїздки – переконати в необхідності відправити миротворців ООН на Донбас.

Україна ініціює поїздку на Донбас групи постійних представників країн – членів Ради безпеки ООН, щоб переконати їх у необхідності розгортання миротворчої операції. Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко в ефірі 5 каналу у четвер, 7 січня.

“Це ідея, яка з’явилася буквально недавно: спробувати організувати поїздку на Донбас групи постійних представників країн – членів Ради безпеки, щоб вони переконалися на місці в тому, що це (миротворча операція ООН в Україні, – ред.) дійсно Україні потрібно, потрібно світовій спільноті”, – сказав він.

Єльченко нагадав, що підняв питання миротворчої операції ООН на Донбасі на зустрічі з генеральним секретарем організації Пан Гі Муном. Крім того, він почав обговорювати це питання з колегами в Радбезі ООН, зокрема з представниками Франції, Великобританії, “і зустрічі продовжаться цього тижня”.

“Ця ідея (розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі, – ред.) ще офіційно в Раді безпеки не обговорювалася. Йшли пробні контакти, тобто ми намагалися зрозуміти, чому ця ідея сприймається без ентузіазму. Зрозуміло, що є повністю прогнозоване вето Росії. Але, крім цього, є ще маса інших питань”, – пояснив Єльченко.

Він нагадав, що для початку переговорів з цієї теми необхідно, щоб секретаріат ООН направив до України оцінну місію, “яка б подивилася на місці: скільки необхідно персоналу, військових, який зв’язок, який розмір території, де вони будуть стояти і безліч інших питань” .

“Я попросив генерального секретаря, а 11 січня у мене буде предметна розмова з його заступником про те, що необхідно від України для того, щоб секретаріат ООН або генеральний секретар ООН прийняли таке рішення (про направлення оціночної місії в Україні, – ред.). Такого рішення ще немає”, – підкреслив постпред України в ООН.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер