<

Україна хоче дозволити продавати сільгоспземлі з 2018 року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:12 | 4.04.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Влада України пообіцяла до кінця травня поточного року погодити закон, який регламентуватиме користувальний обіг земель, а з 2018 року – запустити продаж сільгоспземлі.

Про це сказано в листі до МВФ про наміри українського керівництва, передає УНІАН.

“Лібералізація ринку землі, включаючи продаж сільськогосподарської землі, залишається важливою для посилення потенціалу економічного зростання України. У зв’язку із цим ми створили робочу групу з відповідними міністерствами в співпраці зі Світовим банком, яка підготує закон для відкриття ринку землі та її продажу з урахуванням обмежувальних заходів”, – сказано в листі влади.

У листі до МВФ сказано, що ухвалення парламентом закону про обіг сільгоспземель очікується наприкінці травня 2017 року.

“Після закінчення мораторію на продаж сільгоспземель наприкінці 2017 року з’явиться можливість продажу державної і приватної землі з 2018 року”, – йдеться в листі.

Україна також пообіцяла погодити законодавство щодо пенсійної реформи до кінця квітня.

Відповідна інформація міститься в переліку структурних маяків програми розширеного фінансування EFF між Україною і МВФ.

У листі про наміри керівництва України до МВФ, підписаному президентом Петром Порошенком, прем’єром Володимиром Гройсманом, міністром фінансів Олександром Данилюком і НБУ Валерією Гонтаревою сказано, що пенсійна реформа буде реалізована в строк.

“Реформа передбачає такі елементи.

Перше: новий набір опцій для виходу на пенсію, з більшою кількістю варіантів пенсійних вікових груп, ніж є зараз, що дасть можливість запропонувати вибір часу виходу на пенсію, який залежатиме від кількості років роботи.

Друге: економія 3% ВВП (зменшення дефіциту Пенсійного фонду до 3% із 6% ВВП, – ред.), у тому числі, за рахунок збільшення ефективної кількості років роботи перед виходом на пенсію.

Третє: фактологічна переконаність у тому, що українські громадяни отримуватимуть пенсії в розмірі, пропорційному їхнім внескам і адекватному реальній ситуації”, – йдеться в листі.




коментарів: 3
  1. якщо продавати разом з населенням, то е шанс швидко опинитися в європе…

  2. НЕ УКРАЇНА ХОЧЕ ПРОДАВАТИ, А ПОРОШЕНКО І КОМПАНІЯ ЙОГО ДРУЗІВ І РОДИЧІВ, А ЦЕ РІЗНІ РЕЧІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер