<

Україна-ЄС. Київ виконав 8 із 44 зобов’язань

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:36 | 25.12.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Всього за Угодою про асоціацію з Євросоюзом Україні треба виконати 44 зобов’язання. Україна повністю виконала лише 8 із 44 зобов’язань щодо Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це йдеться в результатах досліження  Українського центру європейської політики.

Згідно з документом, всього Україна зобов’язана імплементувати близько 350 європейських актів до 2025 року. Ще 28 зобов’язань знаходяться в процесі адаптації, і щодо восьми адаптація взагалі не відбувається, – інформує Кореспондент.
У Центрі нагадали, що відповідно до взятих на себе зобов’язань, Україна за період з 1 липня 2016 року по 1 листопада 2016 року мала адаптувати 44 акти ЄС у сферах енергетики, навколишнього середовища, громадського здоров’я, соціальної політики, діяльності компаній, оподаткування і державних закупівель.
“Найбільш успішними сферами стали державні закупівлі та енергетика, де ведеться системна робота з наближення українського законодавства до законодавства ЄС. В інших сферах робота з виконання євроінтеграційних зобов’язань знаходиться на різних стадіях виконання, від законодавства, що регулює справляння акцизного збору, де для повної імплементації вимог ЄС залишилося прийняти декілька технічних правок, до регулювання у сфері навколишнього середовища, в якій адаптація відбувається дуже повільно”, – йдеться в повідомленні центру.
Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що Україні вдалося уникнути нових переговорів щодо ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС з невизначеною тимчасовою перспективою, а також внесення змін до тексту цього документа.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер