<

Українців, які можуть бути інфіковані коронавірусом, за порушення карантину штрафуватимуть до 34 тисяч гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:17 | 17.03.2020 / Новини / , , /
Перегляди
95
/ Коментарі відсутні

Верховна Рада 17-го березня прийняла новий закон про протидію поширенню коронавірусної інфекції в Україні, яким передбачено суворе покарання за порушення режиму карантину і за недотримання санітарних норм.

Про це інформують у телеграмі Коронавірус_інфо.

Для осіб, які можуть бути інфіковані коронавірусом COVID-19, передбачена адміністративна відповідальність за самовільне залишення місця обсервації (карантину) та рішень органів місцевої влади. За це передбачено штраф від 1000 до 2000 неоподаткованих мінімумів (від 17 000 грн до 34 000 грн), а для посадових осіб – від 2000 до 10000 неоподаткованих мінімумів (від 34 000 грн до 170 000 грн).

Окремо вказано, що за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням буде підвищено кримінальну відповідальність.

Крім того, передбачено адміністративну відповідальність за не оприлюднення інформації про проведені публічні закупівлі.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про протидію коронавірусу, документ визначає порядок держзакупівлі ліків, введення карантину, примусової ізоляції і самоізоляції.

Станом на 17-те березня в Україні офіційно зареєстровано сім випадків зараження на коронавірус, з них два в Києві. В Житомирській області зафіксовано один летальний випадок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок