<

Українцям, які знаходяться за кордоном, радять зареєструватись у системі «ДРУГ»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:18 | 16.03.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликає українців реєструватися у системі “ДРУГ” (Добровільна реєстрація українських громадян при подорожах за кордон) для формування списків для евакуації в Україну після 17-го березня, коли в країні закриють кордони.

Про це він повідомив на брифінгу 14-го березня за результатами засідання Кабінету Міністрів, передають Українські Новини.

“Зараз, користуючись нагодою, я хочу закликати всіх українців, які опинилися за кордоном, реєструватися в системі Міністерства закордонних справ “ДРУГ”,- сказав він.

Кулеба зазначив, що якщо українці не зможуть повернутися в країну до 17-го березня, ця система стане основою для формування списків для подальшої евакуації громадян.

Проєкт Добровільної реєстрації українських громадян під час подорожей за кордон («ДРУГ») створили на сайті Міністерства закордонних справ України. Там зазначено, що система є ефективним інструментом попередження, за потреби – розшуку та надання сприяння громадянам України в разі надзвичайних подій за кордоном – природних катаклізмів, соціальних заворушень, військових конфліктів.

Охочим зареєструватися у системі «ДРУГ» пропонують заповнити електронну анкету, яка складається з таких розділів:

  • Інформація про особу, яка подорожує
  • Маршрут подорожі та період перебування за кордоном
  • Інформація про близьких осіб, які подорожують
  • Контактна особа в Україні

У разі виникнення надзвичайної ситуації в країні, де громадянин зареєструвався, система надсилає актуальну інформацію у формі текстового повідомлення на номер телефону або повідомлення на електронну адресу зареєстрованої людини. Крім того, посольство чи консульство України матимуть можливість встановити зв’язок із зареєстрованими або з особами, яких зазначили в анкеті.

Крім того, роз’яснення для українців, які перебувають за кордоном і не встигають повернутись до України у ніч проти 17-го березня опублікували в МЗС

Нагадаємо, на державному кордоні працюватимуть 123 пункти пропуску, але 107 пунктів до 3-го квітня припиняють свою роботу.

Тим, хто не встигне повернутись рейсовими літаками, Міністерство закордонних справ України рекомендує звернутися до українських консульств. Їхній перелік також наведений на сайті МЗС.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер