<

Українця, який виготовляв студентам фальшиві виписки з банків у Польщі, оштрафували на 30 тисяч злотих

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:11 | 26.06.2020 / Новини / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

24-річного чоловіка звинувачують у незаконній підготовці документів, які допомагали українським студентам приїхати до Польщі. Його оштрафували на 30 тисяч злотих.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на сайт прикордонної служби Польщі, районний суд у Варшаві-Мокотов отримав обвинувальний акт у справі 24-річного українця, який виготовляв співвітчизникам фальшиві виписки з банківського рахунку та інші документи.

Користувалися його послугами українські студенти варшавських університетів, які не мали коштів, необхідних для легалізації перебування. Чоловік відкривав у банках спеціальні рахунки, на які клав власні кошти. Після отримання виписок гроші він одразу забирав. Студенти за такі послуги сплачували йому 10% від суми, зазначеної у довідці з банку.

Затриманий українець розміщував оголошення про свої послуги в соціальних мережах та на вебсайті, створеному для цього. Слідство встановило, що він таким чином посприяв у легалізації перебування на території Польщі щонайменше 786 особам. Крім того, під час обшуку його житла знайшли набір підроблених печаток лікарів різних спеціальностей, пусті медичні довідки, підроблені посвідчення про проходження курсів з техніки безпеки.

Чоловік зізнався, що допомагав співвітчизникам легалізуватися на території Польщі, використовуючи підроблені документи. Він погодився добровільно відбути покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 1 рік з можливістю відтермінування вироку на 5 років та сплатити штраф у розмірі 30 000 злотих.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця