<

Українці з Diamond Princess проведуть карантин у Японії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:11 | 25.02.2020 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Українці-члени екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess, який перебуває на рейді поблизу порту Йокогами, не висловили наміру повертатися в Україну найближчим часом і планують пройти карантин у Японії.

Про це Укрінформу повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

“Посольством України в Японії проведено опитування усіх наших співвітчизників щодо їхнього бажання бути репатрійованими в Україну. За повідомленням дипломатичної установи, станом на 22 лютого 24 із 25-ти опитаних українців (з одним встановити зв’язок не вдалось) не висловили наміру повертатися в Україну протягом найближчих днів, а відтак – планують пройти карантин в Японії”, – зазначив він.

Погорельцев поінформував, що двоє громадян України, у яких було діагностовано наявність вірусу Covid-19, продовжують перебувати в медзакладах Токіо, стан їхнього здоров’я покращується.

Директор департаменту запевнив, що Посольство України в Японії перебуває на зв’язку з громадянами України, які знаходяться на борту лайнера та в лікарнях, і підтримує постійний контакт з усіма причетними службами для розв’язання проблемних питань співвітчизників.

На ранок вівторка, 25-го лютого, загальне число зафіксованих у світі випадків зараження коронавірусом складає 80 147, а померлих від нього – 2 699.

Нагадаємо, США відмовилися від евакуації своїх громадян з лайнера Diamond Princess.

Перший українець заразився китайським коронавірусом на круїзі Diamond Princess.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер