<

Українці повертаються додому на свята: на кордоні майже вдвічі зріс пасажиропотік

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:11 | 23.12.2020 / Новини / , , , /
Перегляди
6
/ коментарі 3

Пасажиропотік на кордоні значно зріс, причому переважну більшість мандрівників становлять українці, які повертаються з ЄС на період свят.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

За інформацією прикордонників, упродовж кількох днів добовий пасажиропотік фіксувався на рівні майже 90 тисяч мандрівників, хоча у листопаді та на початку грудня він становив близько 50 тисяч осіб.

“Зростання пасажиротранспортного потоку в передноворічний період є традиційним… Воно значною мірою спричинене суттєвим збільшенням кількості громадян України, які в’їжджають з країн Європейського Союзу, де з 25 грудня розпочинається період різдвяно-новорічних свят і вихідних”, – зазначають у ДПСУ.

Найбільше пасажиропотік зріс у пунктах пропуску на кордоні з Польщею, а також у Закарпатській області.

У цьому зв’язку у ДПСУ нагадують, що на сьогодні сусідні Угорщина, Словаччина, Молдова та Румунія через значне поширення COVID-19 віднесені МОЗ України до так званої червоної зони. Особи, які в’їжджають з цієї зони, зобов’язані пройти самоізоляцію із застосунком «Вдома».

Водночас не підлягають самоізоляції особи, які не досягли 12 років, ті, хто має негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус, який проведено не більш як за 48 годин до перетину кордону, та деякі інші категорії громадян.

Державна прикордонна служба України також нагадує, що після новорічно-різдвяних свят традиційно зростає пасажиропотік на виїзд з України, і просить громадян ретельно вивчати актуальні карантинні обмеження в тій країні, куди вони прямують.




коментарів: 3
  1. А Ви готові до Новорічних подарунків з європи? Нас чекає значне поширення COVID-19,хтось заробляє,а решта лікуються.

  2. Ласкаво просимо додому, земелі!
    Багато наших недалекоглядних заздрісних людей гонять всяку єрунду на вас, не розуміючи, шо переважна більшість з вас тієї “Європи” і не бачать, працюючи на важких роботах.
    Не ображайтесь на них і майте файний час на рідній землі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер