<

Українці – не кролики, хай спочатку своє населення вакцинують, – Зеленський про російську вакцину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:23 | 8.02.2021 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ коментарі 3

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має домовленості з виробниками якісних світових вакцин, а щодо російського препарату “Спутник V” радить агресору спочатку своє населення вакцинувати, перш ніж пропонувати його іншим.

Про це повідомив президент Зеленський на Всеукраїнському форумі “Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді”, – передає УП.

“Поки офіційної інформації про те, що “Спутник V” російського виробництва є гарантованим і дає ефект 91% немає…

Я вважаю, що громадяни України – це громадяни, це люди і точно, вибачте за порівняння, не кролики. І експериментувати на них ми не маємо права, тому ми домовлялися тільки з провідними виробниками вакцин”, – зазначив Зеленський.

Він додав, що з приводу “Спутника”, найкращим варіантом переконання світу в якості російської вакцини стане запровадження глобальної вакцинації свого населення.

“На жаль, в Україні немає поки що своєї вакцини, у росіян є і це позитивно для їх населення, але у них біля 140 млн людей, тому, перш за все, перед тим як нам пропонувати свою вакцину, потрібно забезпечити своє населення. Тоді це про лікування, про вакцинацію, а не про політику”, – зазначив президент.

За словами Зеленського, Україна має є домовленості з найякіснішими європейськими вакцинами: Pfizer, Astra ZeneCa.

Раніше, російські вчені заявили, що “Спутник V” ефективний проти симптоматичного COVID на 91,6%. У Росії в кінці грудня розпочалася кампанія вакцинації населення від COVID-19 препаратом “Спутник V”, який ще не пройшов необхідної стадії клінічних випробувань. Росіяни, які першими вирішили зробити щеплення від коронавірусу російською вакциною “Спутник V”, поскаржились на побічні ефекти від неї.




коментарів: 3
  1. Щось сам членоголовий пу не поспішає своєю бодягою колотись. Спочатку вирішив на білорусах тестувати.

  2. “Меркель в беседе с Путиным заявила, что заинтересована в попадании «Спутника V» на европейский рынок. При этом она посчитала необходимым опустить все серьезные политические расхождения в целях помощи людям. ”
    и ты, Брут…тобто Меркель…. кругом зрадники…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер