<

Український військовослужбовець підірвався на міні біля Луганського

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:02 | 27.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

27-го грудня поблизу Луганського внаслідок підриву на протипіхотній осколковій міні поранено українського військового.

Про це повідомило оперативно-тактичне угруповання “Північ”

Боєць підірвався на протипіхотній осколковій міні натяжної дії (ПОМ-2). Воїну надали медичну допомогу та доправили до лікувального закладу. На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Обставини з’ясовуються”.

До слова, за добу 26-го лютого на Донбасі 11 українських військовослужбовців дістали поранень або бойових травмувань, –  пресцентр ООС.

Поряд з Водяним, що на Приазов’ї, окупанти вели вогонь зі 120 мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілу шість військовослужбовців Збройних Сил України отримали осколкові поранення, ще троє воїнів –бойове травмування.

В районі населеного пункту Піски окупанти відкривали прицільний вогонь по позиціях українських воїнів зі 120 мм та 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Вогнева активність ворога спостерігалася і неподалік населеного пункту Луганське. Тут російсько-окупаційні війська тричі відкривали прицільний вогонь по українських позиціях з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперської зброї. На цьому ж напрямку окупанти здійснили дистанційне мінування місцевості в напрямку українських позицій мінами ПОМ-2.

Поблизу Мар’їнки та Лебединського ворог вів прицільний вогонь зі стрілецької зброї. Внаслідок ворожого обстрілу один український захисник отримав кульове поранення.

Біля Кам’янки окупанти здійснили кілька пострілів з автоматичного станкового гранатомета, а поруч з Південним – ще й зі стрілецької зброї. В передмісті Світлодарська противник вів вогонь зі станкового протитанкового гранатомета.

Зазначається, що на обстріли українські захисники давали адекватну відповідь.

Українська делегація в ТКГ чекає на реакцію держав-партнерів та керівництва міжнародних організацій щодо поранення і бойових травм 11 українських військових за добу на Донбасі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок