<

Український режисер Олег Сенцов отримав премію «За свободу думки» імені Сахарова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:07 | 27.11.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ коментарі 2

26-го листопада, під час пленарного засідання законодавчого органу Євросоюзу у Страсбурзі, колишній політичний в’язень Кремля, український режисер Олег Сенцов отримав премію Європарламенту імені Андрія Сахарова «За свободу думки», присуджену йому торік.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Я вітаю українського режисера, письменника, якому у 2018 році присудили премію Андрія Сахарова… За свою мужність він заплатив дуже велику ціну”, – сказав президент Європарламенту Девід Сассолі.

Сенцов у своєму виступі перед європарламентаріями наголосив, що приймає цю премію не особисто для себе, а для усіх політичних в’язнів, утримуваних у Росії.

Сенцов став лауреатом правозахисної премії Сахарова у 2018 році, перебуваючи в ув’язненні. Нагороду замість нього отримали його сестра Наталя Каплан і адвокат Дмитро Дінзе.

Він разом зі ще 34 українцями повернувся з російського ув’язнення 7-го вересня 2019 року в результаті обміну утримуваними особами з Росією.

З 1988 року Європарламент присуджує премію “За свободу думки” імені Сахарова особам і організаціям, які захищають права людини та основні свободи.

https://youtu.be/1HvirUFHoe4




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер