<

Український політв’язень поскаржився Зеленському в листі: «відбирають будинок та грабують майно»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:04 | 8.10.2019 / Новини / , /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

Віктор Шур, український політв’язень у РФ, повідомляє у своєму листі Володимиру Зеленському про те, що після смерті його батька будинок і ділянка їхньої сім’ї виявилися «подарованими чужій людині», а також зникла цінна колекція, яку збирав його батько.

Про це він написав українськії активістці в Латвії Тетяні Лазді, яка передала копію листа Укрінформу.

“Я (хочу повернутися – ред.) тільки в Україну і жити в Чернігові. У мене там було все, але тепер схоже, що немає. Батько помер 31-го серпня, перед смертю подарував землю і будинок чужій людині. Зараз донька з’ясовує … Загалом, багато питань накопичилося”, – пише Шур.

За його словами, батько був на обліку в психдиспансері і тому такий подарунок-угода є дивним. Також політв’язень нагадує, що у його батька була цінна колекція, яку той показував багатьом відомим людям, у тому числі Юлії Тимошенко і Віктору Ющенку. Тепер вся колекція з дому зникла.

Шур написав листа Президенту України, а також у Посольство України в Москві про те, що поки він знаходиться в ув’язненні, “відбувається грабіж майна” його сім’ї. Після повернення у нього не буде “ні будинку для проживання, ні майна, яке збирав разом з батьком”.

Український політв’язень повідомив про те, що цими днями його відвідав консул України в РФ Сергій Дириза, який розповів про шанси на новий обмін утримуваними особами між Росією й Україною.

У вільний час, за словами Шура, він багато читає, малює, в серпні надіслав доньці цілу серію малюнків на тему “Запорізьких козаків”. Стан свого здоров’я він назвав “терпимим”.

Відомо, що Віктор Шур був засуджений у Росії до 12 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у тому, що він нібито займався в Брянській області розвідувальною діяльністю за завданням Держприкордонслужби України.

Згідно з матеріалами справи чоловік був затриманий під час спроби зробити фотознімки закритого режимного об’єкту, що насправді є аеродромом, який не працює. За деякими даними, ця територія використовується для випасу рогатої худоби.

Віктор Шур – ювелір, син відомого українського колекціонера рідкісних ікон. За інформацією LetMyPeopleGo, після розпаду СРСР Шур прийняв російське громадянство, виходячи з інтересів свого бізнесу. Однак у нього був дозвіл на проживання в Україні, і до недавнього часу він постійно проживав у Чернігові, де і зараз живе його сім’я.

Рідні ув’язненого ініціювали процес відновлення його в українському громадянстві, і в 2016 році він отримав громадянство України за правом територіального походження.

Точна поштова адреса українського політв’язня: Шур Віктор Валентинович, ФКУ ВК-1 УФСВП Росії по Брянській області, вул.Комарова,д.30, м.Брянськ, 241021, Російська Федерація.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер