<

Український дельтаплан з контрабандними цигарками розбився у Польщі, пілота затримали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:15 | 29.12.2020 / Новини / /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

44-річний українець переправляв контрабандні цигарки через україно-польський кордон на дельтаплані, але був змушений аварійно сісти у лісосмузі. Там його затримали польські прикордонники.

Про це повідомляє Надбужанський відділ Прикордонної служби Польщі, – передає Громадське.

21 грудня прикордонники побачили невідомий об’єкт, який летів у повітрі з території України. Вони припустили, що це може бути пов’язано з контрабандою і простежили за ним.

Пізніше дельтаплан, який здійснив вимушену посадку, знайшли у лісосмузі поблизу населеного пункту Вольчини Влодавського повіту. Поруч були розкидані пакети та перебував пілот.

«Через отримані травми чоловіка негайно доправили у лікарню, де йому надали необхідну медичну допомогу. Прикордонники встановили, що він — 44-річний громадянин України», — йдеться у повідомленні.

Поруч з дельтапланом прикордонники знайшли 8 тисяч пачок цигарок, загальна вартість яких — 112 тисяч злотих (близько 850 тисяч гривень). Вони припускають, що літальний апарат мав просто скинути контрабанду на польській території і повернутися до України.

Польські правоохоронці порушили за цим фактом кримінальну справу, українця звинувачують у контрабанді та незаконному перетині кордону, йому загрожує до 5 років тюрми. 24 грудня 44-річного чоловіка передали українським прикордонникам.

У Надбужанському відділі прикордонної служби розповіли, що цього року запобігли ввезенню в Польщу контрабанди на понад 20 млн злотих (152 млн грн). Саме зі своєю ефективністю польські прикордонники пов’язують такі непересічні методи контрабанди, як використання дельтаплана, мовляв, зловмисники тепер шукають інші способи контрабанди, зокрема, з використанням літальних апаратів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер