<

Українських депутатів штрафуватимуть за російську мову

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:52 | 17.12.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ коментарів 12

Згідно з мовним законом, система штрафів передбачена за виступ депутатів та високопосадовців не державною мовою. Штрафи можуть сягати 11 600 гривень.

Про це повідомила мовний омбудсмен Тетяна Монахова, – пишуть Українські Національні Новини. 

Із її слів, коли нардепи і високопосадовці публічно розмовляють російською, це вважається порушенням мовного закону. 

“У нас всі чиновники, всі судді, всі вчителі… законодавча, виконавча, судова гілки влади, освіта, медицина і армія – це те, де українська мова має бути базовим налаштуванням. Тому ми будемо розглядати скарги, якщо хтось буде скаржитися… Ми будемо моніторити виконання мовного закону і самі будемо робити їм зауваження. Після першого зауваження, якщо порушення продовжуються, буде система штрафів. Максимум на сьогодні – це 11 600 гривень”, – розповіла мовний омбудсмен.

Зазначимо, що скарги можна буде надсилати як в електронному, так і у паперовому вигляді.

“Вони (скарги) можуть бути в електронній формі, однозначно буде портал омбудсмена, будуть сторінки у соціальних мережах, буде електронна форма, ми все це зробимо. До кінця 6-місячного терміну все має запрацювати. І в паперовому варіанті можна буде надіслати листа, ми відповідаємо на всі запити в терміни, встановлені законом”, – додала Монахова.




коментарів: 12
  1. поддерживаю ! но опасаюсь перегибов ! вот пан гей никак букву Ї освоить не может, а ведь он патриот !

  2. Це свого роду тест розумових здібностей: якщо у людининормальні розумові здібності, то вона зможе вивчити і розмовляти українською, якщо ж розумові здібності обмежені, то вивчити українську не вийде.

      • Та заспокійся ти. Твої роумові здібності навіть не постраждають. Погодься..Як може пстраждати те, чого нема.

        • алік, ти знов не закусував ? Усер – самий перший патріот України (ну якшо це не тей Усер, шо агент путіна) ! правда, ніяк не зізнається, він за чи проти продажу землі ? мабудь, боїться продешевити…

          • Що ти до мене з тою землею, я за зеленого клоуна не голосував. А взагалі, так треба трохи лібералізувати ринок землі, але не так сильно, як зелені надумали

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок